Wie?

Fien Leysen (1989) studeerde Taal- en Letterkunde aan de Universiteit van Antwerpen, waar ze haar Master Engels behaalde. Na een extra Master-opleiding Literatuurwetenschappen, begon ze aan studies Drama/Woordkunst in het Koninklijk Conservatorium Antwerpen. In 2017 behaalde ze ook daar een Master-diploma.

Ik wil schrijven, spelen, maken, monteren, vertellen, interviewen, presenteren, voordragen, filmen, … en dan weer helemaal opnieuw beginnen.

Fien begon in 2008 als YouTube-vlogster en leerde al doende filmen en monteren. Ondertussen heeft ze meer dan 28 000 abbonnees. Dankzij haar verzameling masterdiploma’s en de geweldige opleidingen die ze hiervoor mocht volgen, vond ze zowel technisch als artistiek haar eigen weg.

Ze zoekt telkens naar de meest geschikte manier om haar verhaal te vertellen, onafhankelijk van het medium, en komt zo vaak uit bij een combinatie van verschillende vertelvormen (schrijven, performance, video, audio, …).


*2018

– Theatervoorstelling “Wat (Niet) Weg Is”
– Artistiek medewerker bij theatergezelschap BERLIN, productie Remember the Dragons…


Archief

*2016
– assistent-curator radiowedstrijd Korte Golf (Oorzaken Festival, Brakke Grond)
audioverhaal “Eb” (uitzending Radio 1)
– lezing fragment eigen prozatekst “Onze Woning” (uitzending Radio 1)
– creatie documentaire STUKschrijven in opdracht van HETPALEIS (regie, interview, montage)
– productie en research documentaire “Like any other human” en “I was a normal person” met Nic Balthazar (Canvas en DeChinezen).
– regie, interview en montage in het kader van de bachelorproefvoorstelling “Geluk en de zoektocht naar betekenis”: interview met VRT taaladviseur Ruud Hendrickx, interview met kinderen (zie deredactie.be, links onder Video)


*2017
– audioverhaal “De Geheugenatleet”, met radiomaker René van Es, in opdracht van De Nacht van Kunst en Kennis, met steun van De Brakke Grond en Grenzeloos Geluid
– uitzending “De Geheugenatleet” VPRO, RadioDoc
– artistiek medewerker, productie bij theatergezelschap BERLIN, productie Remember the Dragons…
– creatie theatervoorstelling “Wat (Niet) Weg Is”

Advertisements